Arkitekturskolan – ett folkbildande Instagramkonto om arkitektur

Arkitektur kan vara spännande och intressant för alla. Det vet Sveriges Arkitekter. Men fack- och branschorganisationen hade under åren upptäckt att det fanns många missvisande och bristfälliga uppfattningar om vad arkitektur är och vad arkitekter gör.

Sveriges Arkitekter är fack- och branschorganisationen för alla Sveriges arkitekter och arkitektstudenter. Organisationen har cirka 14 000 medlemmar och är en del av Saco.

arkitekt.se

Vi på Digifix fick uppdraget att ta fram ett koncept som skulle bredda bilden av arkitektur och arkitektyrket. Lösningen blev kampanjen Arkitekturskolan. Hösten 2018 lanserade vi Arkitekturskolan på Sveriges Arkitekters eget Instagramkonto. Innehållet bestod av lärorika och lättillgängliga stories, med teman som berörde allt från miljonprogrammet till pionjärer inom arkitekturen. Eftersom kampanjen blev så lyckad lanserade vi Arkitekturskolan som ett eget Instagramkonto, där följarna via både matigare inlägg och snabba stories fick lära sig mer om stilepoker, designmöbler, arkitekters vardag och mycket mer.

Resultat

Några nyckeltal:

  • 10 000 följare efter 15 månader.
  • Över 24 000 interaktioner med innehållet under kontots 7 första månader.
  • Cirka 5 000 nya följare på Sveriges Arkitekters eget Instagramkonto.

Är du och din organisation också intresserade av att bygga en framgångsrik närvaro på Instagram? Hör av dig!

Gustav Julander

Vd och digital kommunikatör

E-post: gustav@digifix.se

Tel: 076 305 36 66

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.