RFS bytte från Episerver till WordPress

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare bytte CMS för sin webbplats rfs.se från Episerver till WordPress. I samband med bytet togs en helt ny webbplats fram, vilket inkluderade en översyn av struktur och innehåll på webbplatsen och en helt ny design.

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare logotyp

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare är en ideell organisation med cirka 60 lokalföreningar vars 5 500 medlemmar har lagreglerade frivilliguppdrag, till exempel som stödfamilj, god man och förvaltare.

rfs.se

Målet var att skapa en lättöverskådlig webbplats med mer avancerade funktioner bakom kulisserna: användare kan logga in och skriva i ett diskussionsforum och lokalföreningar runt om i landet kan logga in och administrera sina egna sidor genom att skapa innehåll, skriva nyheter och lägga till evenemang i ett kalendarium.

Genom att gå över till WordPress kunde vi spara stora pengar i licenskostnader varje år och med den nya WordPress-hemsidan fick vi funktioner vi ville ha.

– Minna Nyman Sabbadini, ansvarig projektledare vid Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare

Dessutom importerades hundratals foruminlägg och nyheter från RFS:s gamla Episerver-baserade webbplats till den nya WordPress-baserade webbplatsen.

Bytet från Episerver till WordPress ledde till att RFS fick ett skräddarsytt CMS som var helt anpassat för organisationens behov – samtidigt som RFS sparade in stora summor i licens- och driftskostnader varje år.

Gustav Julander

Vd och digital kommunikatör

E-post: gustav@digifix.se

Tel: 076 305 36 66

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.