Tydligare tonalitet och effektivare budskap för TCO

Digifix tog fram en språklig profil som beskriver TCO:s tonalitet och ger praktiskt stöd till TCO:s skribenter.

TCO är en centralorganisation som arbetar med att påverka politiken och samhällsutvecklingen för goda villkor i arbetslivet. Organisationen samlar 13 fackförbund med över 1,4 miljoner medlemmar.

tco.se

– Vi har fått vägledning i att skriva tydliga texter där våra budskap verkligen når fram, säger Jonas Mellqvist, kommunikationschef på TCO.

Rapporter, remissvar, nyhetstexter, bloggar. Som facklig centralorganisation för 1,4 miljoner medlemmar i 13 fackförbund producerar TCO:s kommunikatörer och utredare mängder av texter – varje dag. Och liksom många andra stora organisationer har TCO sedan tidigare haft en grafisk profil, men de saknade motsvarande riktlinjer för språk och skrivande.

Jonas Mellqvist, kommunikationschef på TCO, såg behovet av att få en gemensam bild av TCO:s språk och skrivande – organisationens språkliga identitet.

– Genom det här initiativet har vi väckt intresse och diskussioner kring våra texter och skrivprocesser. Vi ser fram emot att fortsätta samarbeta med Digifix språkkonsulter och ser fram emot både skrivworkshops och individuell textcoachning, säger Jonas Mellqvist.

Ett praktiskt verktyg för att vässa texter

För TCO var det viktigt att den språkliga profilen även skulle fungera som ett praktiskt verktyg i det dagliga skrivandet. Digifix språkkonsulter undersökte medarbetarnas utmaningar i skrivandet genom enkäter och intervjuer och tog därefter fram en språkliga profil. I den språkliga profilen finns råd om allt från meningsbyggnad och prepositioner till tips om att få flyt i skrivandet och ge konstruktiv textrespons till en kollega.

– Digifix språkkonsulter har både bredd och spets i sin kompetens. De har ett helhetsperspektiv på kommunikation, samtidigt som de är experter på text och skrivande – med ett skarpt öga för detaljer, säger Jonas Mellqvist.

Gustav Julander

Vd och digital kommunikatör

E-post: gustav@digifix.se

Tel: 076 305 36 66

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.