PTK sparar in hundratusentals kronor per år genom att välja WordPress

Genom att byta CMS från Episerver till WordPress tjänar PTK in hundratusentals kronor i löpande kostnader varje år.

PTK är en organisation för 25 fackförbund som tillsammans representerar närmare 950 000 privatanställda tjänstemän. PTK förhandlar kollektivavtal och genomför utbildningar inom frågor som rör pension, försäkringar och bolagsstyrelser.

ptk.se

– Ekonomin var helt klart en viktig faktor i valet av CMS, men det bästa är att vi inte behövt tumma en millimeter på våra krav. Vi får helt enkelt lika mycket webb samtidigt som vi gjort stora besparingar, säger Emilia Emtell, kommunikationschef på PTK.

Bytte från Episerver till WordPress

Inför 2021 beslutade sig PTK för att undersöka möjligheten att byta CMS. Organisationen hade under många år använt Episerver. Man var på det stora hela nöjda med funktionaliteten i CMS:et, men ett bekymmer var de höga licens- och förvaltningskostnaderna.

Till en början tittade PTK på Umbraco, ett CMS som är open-source precis som WordPress.

– Med Umbraco hade vi sluppit licenskostnaderna, men vi upptäckte att de byråer som arbetade med Umbraco låg i samma höga prissegment som Episerver-byråerna. Valet föll i stället på WordPress och Digifix, säger Emilia Emtell.

Felaktig föreställning om WordPress

Det finns en spridd föreställning i Sverige om att WordPress främst lämpar sig för bloggar och mindre sajter. Men WordPress är världens överlägset största CMS och körs på cirka 40 procent av alla CMS-drivna sajter världen över. Det används av stora aktörer som Vita huset, The New Yorker, Variety, Disney, Microsoft News och Facebook Newsroom. I Sverige har bland annat biståndsmyndigheten Sida nyligen valt WordPress som CMS.

– Vi är supernöjda med leveransen från Digifix. Projektet har gått väldigt smidigt, och vi har kunnat skräddarsy redaktörsgränssnittet precis efter våra önskemål samtidigt som vi sparar in hundratusentals kronor per år, säger Emilia Emtell.

Gustav Julander

Vd och digital kommunikatör

E-post: gustav@digifix.se

Tel: 076 305 36 66

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.